WIJ ZIJN…

Stichting Spraakuhloos! Een team van passievolle, ambitieuze creatievelingen die alles op alles zetten om Spraakuhloos professioneel, toegankelijk, warm, divers en uniek te presenteren.

De regels van podiumkunsten proberen wij elke show te vernieuwen om ons publiek constant te voorzien van een spectaculaire show. Onze artiesten krijgen bij ons de vrijheid het podium helemaal eigen te maken, zodat zij volledig kunnen opgaan in hun performance. Spontaniteit en improvisatie komen dan weer samen op ons open podium, waar publieksparticipanten het heft in eigen hand nemen en de kans krijgen om onaangekondigd onderdeel te worden van de show! Onze edities vinden op verschillende locaties plaats. Zo is elke editie weer een volledig nieuwe ervaring.

Wanneer wij samenwerken met organisaties bieden wij diverse mogelijkheden aan. Deze zijn toegelicht onder pakketten.

Ons spoken word-festival 010 SAYS IT ALL wint eerste Doro Siepelprijs

Totaal onverwacht zijn wij verrast tijdens de opening van het nieuwe culturele seizoen met de Doro Siepelprijs voor het 010 SAYS IT ALL festival 2017. De Doro Siepelprijs is een prijs voor een Rotterdamse culturele organisatie of persoon die zich inspant voor het aantrekken van nieuw publiek. De prijs is dit jaar voor het eerst uitgereikt ter nagedachtenis aan Doro Siepel, die haar altijd inzette om met Theater Zuidplein een afspiegeling van de maatschappij te zijn. De prijs bestaat uit een bedrag van 10.000 euro voor een project en een kuntstobject als wisseltrofee van de Rotterdamse kunstenaar Tiwánee van der Horst.

De jury: “010 SAYS IT ALL vergroot de zichtbaarheid van spoken word en trekt een breder publiek dan het strikt literaire”.

stage scriptie

Stage lopen of afstudeeronderzoek doen

Sinds 2016 heeft Spraakuhloos studenten de kans geboden om een afstudeeronderzoek uit te voeren voor de stichting. In 2017 hebben wij de keuze gemaakt om ook stageplekken aan te bieden en staan wij ingeschreven als erkend leerbedrijf.

Met trots kunnen wij zeggen dat er al meerdere studenten succesvol hun stage of hun afstudeerscriptie bij ons hebben behaald!

Wil jij stage bij ons lopen of een afstudeeronderzoek doen? Neem dan contact met ons op via: spraakuhloos@gmail.com

HET PODIUM

Spraakuhloos is een reizend open podium dat zijn oorsprong vindt in Rotterdam. Op dit podium bieden wij artiesten de kans om zichzelf in elke gewenste kunstvorm te uiten. Bij ons staan zelfexpressie, verbinden en inspireren centraal.

Spraakuhloos heeft op 27 mei 2014 haar eerste editie mogen organiseren in Café Otto Hahn. Wegens ‘onverwacht’ succes mochten wij gelijk op 1 van de grootste festivals van Rotterdam onze 2de editie organiseren. Nadat ook dit evenement meer dan geslaagd was werd de rode draad van Spraakuhloos steeds zichtbaarder. Continue vernieuwing aanbieden qua locatie en podiumkunsten werd onze basis. Met deze insteek zijn wij al verwelkomd in: RAAF Rotterdam, Arminius (24UURCULTUUR/DWWWK) Rotterdamse Schouwburg, WORM, Boekenwinkel Donner, Centrale Bibliotheek Rotterdam, Theater Zuidplein, Hostel Clinco, Centraal Station Rotterdam, Lezersfeest, Nieuwe Luxor,  BIRD, Hip Hop Huis, de Spido, Cretopia/Toko 51, Theater Islemunda en het Oude Luxor.

VOOR WIE?

Onervaren (open stage):

Dit zijn de artiesten die geen podium ervaring hebben. Vaak oefenen deze artiesten op hun kamer voor de spiegel of helemaal niet. Toch hebben zij de potentie om mooie kunsten te delen. Wij vinden dat iedereen een kans verdient! Om die reden hebben wij een open stage opgenomen in ons programma. De open stage is een moment in het programma waar publiek de kans krijgt te participeren op het podium. Dit is altijd een spontaan verrassingselement voor publiek en organisatie.

Ervaren (programma): 

Deze artiesten hebben al vaker op een podium gestaan en willen graag hun passie delen. Voor hen is het geen probleem om interactie te zoeken met het publiek.

Professioneel (Programma): 

Voor deze artiesten is optreden een beroep.

 

CONTACT

Chery

Ambassadrice

Garryl

Event manager

Tomashii

Showhost

Lisa

Ambassadrice